LÄHES 50 RAJANYLITYSTÄ VANTAAN FINN CUPISSA

27.3.2018

Pikkuhyppääjiä palkintojenjaossa.
Aaron Hoffman nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle tasolla 4. Ella Huuhtanen kävi noutamassa  voittopokaalin edellisvuoden kokonaiskilpailusta.
Aaron Hoffman nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle tasolla 4. Ella Huuhtanen kävi noutamassa voittopokaalin edellisvuoden kokonaiskilpailusta.
Helmi Tossavainen oli paras alle 9-vuotiaiden kerroksilla. VanDin Livia Käck toisena ja Tiirojen Veikka Kauppinen kolmantena.
Alle 11-vuotiaiden tasolla 2 kerroksilla nähtiin monin paikoin C-sarjan hyppyjä.  Useampi hyppääjä on siirtänyt kolmosen hypyt viiteen metriin.
Alle 11-vuotiaiden tasolla 2 kerroksilla nähtiin monin paikoin C-sarjan hyppyjä. Useampi hyppääjä on siirtänyt kolmosen hypyt viiteen metriin.

Osallistujamäärät kasvavat ja kilpailut pitenevät. Vantaan Finn Cupin hyppääjämäärä ylitti jo 130.

Yksi sihteeristö ei enää riittänyt kilpailun läpi viemiseen Vantaalla, jonne yli 130 uimahyppääjän joukko kerääntyi kaksipäiväiseen Finn Cup II -osakilpailuun. Jaetut harjoitteluvuorot olivat ainoa mahdollinen tapa hoitaa kilpailuvalmistautuminen, ja metrin lauta ruuhkautui tälläkin systeemillä muutamaan otteeseen. Osallistujia oli reilusti enemmän kuin helmikuussa Kokkolassa, ja rajanylityksiä tehtiin kahden päivän aikana melkein 50.

Menestymisen eteen joutui monin paikoin tekemään hartiavoimin töitä. Alle 9-vuotiaiden kerroksilla kilpailua oli nyt tuplasti enemmän kuin Kokkolan kolmosella, mikä ei haitannut voittopisteet tehnyttä Helmi Tossavaista. Helmi sai kehuja harjoitteluasenteesta ja täysillä tekemisestä: vanhan sananlaskun mukaan ahkeruus palkitaan. Kilpailun vaikeimpiin hyppyihin pystyi Kerttu Arnkil, mutta tekniikkaan ja linjojen puhtauteen jäi vielä parannettavaa. Kepa hävisi mitalin muutamalla kymmenyksellä poikien esikilparyhmän Veikka Kauppiselle, joka onnistui hienosti viiden metrin kaadossa. VanDin Livia Käck ja Nelli Perkiö antoivat tiiralaisille oivan vastuksen, joka toivottavasti säilyy tulevaisuuden kilpailuihin.

Yleiselle tasolle 1 osallistui 19 eri ikäistä hyppääjää. Mitalit menivät Jyväskylään, VanDiin ja Oulun Uinnille. Tiirojen kilpaharrastusryhmässä harjoitteleva Hertta Lehtinen sijoittui kuudenneksi tasaisella sarjalla, ja kilpapuolen uimahypyt vastikään aloittanut Heidi Antikainen selvisi kahdeksanneksi. Heidin hyppyjen korkeus toi näyttävyyttä ja lisäpisteitä, ja nousu tuloslistan puoliväliin on huomattava suoritus Heidin harjoittelumäärällä. Alle 11-vuotiaissa ei myöskään ylletty mitaleille, vaan parhaaksi sijoitukseksi jäi Minea Vuoren viides tila. Uusi Finn Cup -nimi Lassi Eskonlahti otti yhdeksännen paikan ja Morris Kinnula kymmenennen.

Alle 11-vuotiaiden tasolla 2 käytiin Kokkolan tapaan Tiirojen ja VanDin välinen kilpailu. Pisteskaala oli tasaisen alhainen, mikä ei valmentajien mielestä kuitenkaan kertonut huonotasoisesta kilpailusta. ”Parhaimmillaan siellä tehtiin oikein hyviä hyppyjä, mutta pisteitä ei nostettu turhan korkeiksi”, kommentoi Tiirojen valmentaja Hilma Leppioja lajin jälkeen. Kerrosten kärkiviisikkoon kiilasivat samat tiiralaiset kuin viime Finn Cupissa, tällä kertaa Hilla Pekkarisen johdolla. Kerttu Toivonen ponnisti taas hopealle, kun VanDin Aada Liikkanen kiilasi täpärästi pronssille ennen Elsa Korhosta. Hyppylistoihin oli valittu perushyppyjä eri suuntiin kolmesta ja viidestä metristä, kilpailun vaikeimpana hyppynä tehtiin sisäänpäin puolitoista volttia.

Tasolla 3 Tiirojen 10-vuotias Eemeli Koutajoki nappasi komean voiton sarjalla, jossa testattiin uuden voltillisen kierrehypyn kisakuntoa. Hopea meni Vantaan 5 vuotta vanhemmalle tytölle, pronssi Eemelin treenikaveri Reeti Lehtoselle. Edelleen Robin Mäkelä onnistui omissa hypyissään mainitsemisen arvoisesti, ja sijoittui 25 hyppääjän lajissa viidenneksi. Tasolla 4 Tiirojen Aaron Hoffman kiri voittoon viimeisen vaikean hyppynsä turvin, ja niin ikään Eerika Repo sai kaulaansa kirkkaimman mitalin tasolla 5.

Tiirojen maajoukkue- ja nuorten maajoukkuehyppääjistä Juho Junttila ja Pinja Pylkäs testasivat kisakuntoaan kolmosen laudalla. Viikon päästä on lähtö Bergenin kansainväliseen kutsukilpailuun, joka toimii myös näyttökilpailuna kesän arvokilpailuihin.

Kilpailun kiinnostavimman hypyn tittelin sai Toni Toron ulospäin pyörivä käsiltä voltti Masters miehissä. Härveli vei vielä kaksoisvoiton kovien ikähyvitysten turvin, mutta 80-luvun mies Toni hengittää jo niskaan uusien hyppyjensä kanssa. Toni jäi kilpailun voitosta enää alle kymmenen pistettä, ja huhu kertoo, että Kari Kalskeen voittamisesta voi saada palkinnoksi muutakin kuin pelkän mitalin. Tiirojen Niina Pekkarinen onnistui Masters naisissa, ja vei voiton Härvelin Marja Saloniuksesta.