Uimahyppyseura Tiirat ry on perustettu vuonna 1998. Alkuperäisenä nimenä oli Uimahyppykoulu Tiirat ry ja perustajina olivat Malmströmin sisarukset Katri ja Marjo, jotka vetivät seuraa aina 2000-luvun loppupuolelle.

Vuonna 2007 Malmströmit vetäytyivät uimahypyistä, jolloin johtokunnan puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja vaihtuivat. Rauno Laatunen ja Satu Pirhonen ottivat tehtävät vastaan. Tiirat kokivat muutoksen hallinnossaan, kun vuoden 2013 alkupuolella toiminnanjohtajana aloitti Ulla Savola. Muutoksen tuulet jatkuivat, kun vuoden 2014 alussa johtokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Rauno Laatunen jätti tehtävänsä ja tilalle astui Toni Paloheimo. Samaan aikaan, vuoden 2014 alusta toiminnanjohtajan tehtävässä aloitti Laura Haarala.

Nykyään Tiiroissa on noin 500 jäsentä, ja kilparyhmien hyppääjät ovat Suomen kärkeä. Tiirojen hyppääjät ovat edustaneet Suomea mm. aikuisten EM-kilpailuissa sekä nuorten MM- ja EM-kilpailuissa.

Kilparyhmien lisäksi Tiiroissa on paljon harrastajia, jotka käyvät treeneissä joko minari-, alkeet-, jatko- tai harrastusryhmissä. Minarit ovat iältään Tiiroista pienimpiä, nuorimmat nelivuotiaita. Vanhimmat hyppääjät puolestaan löytyvät aikuisten ryhmistä.

Tiirojen menestys näkyy kilpailutuloksissa: vuonna 2011 Tiirat sai SM/NSM -kilpailuissa 56 mitalia, joista kultaisia 23. Vastaavasti vuonna 2012 Tiirat voitti yli 60 prosenttia jaossa olleista mitaleista.