Tiia naisten Pohjoismaiden mestariksi SE-tuloksella

30.11.2013

Tiia ja Iira veivät PM-metrillä kulta- ja hopeamitalit. Kolmanneksi sijoituui kesän MM-finaalissakin nähty Ruotsin Daniella Nero.

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut käydään 30.11-2.12 Norjan Kristiansandissa. Mukana on 11 Tiirojen hyppääjää.

Tiirojen Tiia Kivelä hyppäsi Pohjoismaiden mestariksi naisten metrin ponnahduslaudalla ja kirjasi nimiinsä uuden Suomen ennätyksen 252,40 pistettä. Tällä tuloksella hän ylitti toisen kerran elämänsä aikana aikuisten MM-kisojen A-valintarajan. Ensimmäinen ylitys tapahtui Amsterdamissa huhtikuussa, jolloin tulos oli yhtä pistettä heikompi. Tiia on parantanut erityisesti taakse- ja ulospäin lähtöjään, jotka onnistuivat tänään mainiosti. Sarja oli ehjä ja Tiia erottui joukosta tuttuun tapaan korkealla ponnistuksellaan.

18-vuotias kärkihyppääjämme jättää joulukuun jälkeen jäähyväiset nuorten sarjalle ja siirtyy virallisesti kilpailemaan aikuisissa. Voisi sanoa, että aika alkaa olla kypsä: Tiia voitti keväällä avoimet Hollanin mestaruuskilpailut, joissa hän selätti muun muassa maan huippuhyppääjiin kuuluvat Inge Jansenin ja Uschi Freitagin. Kokemusta aikuisten arvokilpailuistakin on jo ehtinyt kertyä.

PM-metrillä toiseksi sijoittunut Tiirojen Iira Laatunen paransi reilusti vanhaa ennätystään, ja taululle välähti viimeisen hypyn jälkeen lukema 247,45. Iiralla oli sarjassa uutena hyppynä eteenpäin kaksi ja puoli volttia taittaen eli 105b, jonka tuomaripisteet nousivat heti seitsemään. Iira on menestyksekkäästi onnistunut yhdistämään huippu-urheilun ja yliopisto-opinnot, mikä Suomen järjestelmässä vaatii jonkin verran sisua ja organisointikykyä.

Iira on moninkertainen EM-finalisti sekä naisten kerroksilla että parihypyissä Oulun Uinnin Taina Karvosen kanssa. Iira vaihtoi 12-vuotiaana telinevoimistelun uimahyppyihin, ja on hienoa nähdä, että oma ennätys paranee roimasti yli 10 vuoden harjoittelun jälkeen.