Uimahyppyseura Tiirat ry on perustettu vuonna 1998. Alkuperäisenä nimenä oli Uimahyppykoulu Tiirat ry ja perustajina olivat Katri ja Marjo Malmström.

Tiirat on kilpailumenestyksellä mitaten Suomen menestynein uimahyppyseura. Seuran kilpahyppääjät ovat Suomen kärkeä ja seuramme hyppääjiä on vuosittain edustamassa Suomea aikuisten ja nuortenkin arvokilpailuissa (EM, MM, NEM, NMM). Vuonna 2018 Tiirojen hyppääjät Lauren Hallaselkä ja Anni Paloheimo nappasivat Nuorten EM-mitalit. Tiirojen, Uimaliiton ja Olympiakomitean yhteistyönä Tiirojen valmentaja Satu Uusitalo vetää uimahyppyjen Nuorten olympiavalmennusryhmää.

Seurallamme on myös vahva panostus harrasteliikuntaan. Tarjoamme laajasti erilaisia ryhmiä, joissa uimahyppyjä voi harjoitella omaksi iloksi, kunnon kohotukseksi ja harrastaen vailla kisaamisen paineita. Kilpaharrastusryhmässä taas voi kisailla harrastellen ja temppuryhmässä kokeilla rajoja turvallisesti. Toimintaa on 5-vuotiaiden minareiden ryhmästä aina aikuisten kuntoliikuntaan.

Tiiroissa on noin 500 jäsentä. Kokopäiväisiä valmentajia on 4 ja tuntipalkkaisia valmentajia kausittain 10-15.