AACHENIN MENESTYSTÄ

10.11.2014

Suomen joukkue palasi viime yönä kotiin Aachenista yhtä uutta kokemusta rikkaampana. Kilpailun taso oli huikea, joten sitä suurempi syy on olla ylpeä tiiralaisten hienoista suorituksista ja niistä erinomaisista pisteistä, joita moni hyppääjä keräsi viikonlopun aikana. Myös Suomen joukkueen kannustus ja mahtava yhteishenki saivat positiivista palautetta useilta ulkomaalaisilta.

Saija oli Suomen joukkueessa omaa luokkaansa sijoittuen C-tyttöjen kerroksilla pronssille Venäjän maajoukkueen Iana Satinan ja Kiinan Zhang Jingin perään pistein 249,05. Kolmosella Saija oli viimeiseen asti kiinni mitalitaistossa päätyen kuitenkin lopulta neljännelle tilalle ja metrillä kuudenneksi. 13-vuotias Saija on määrätietoinen ja kypsä urheilija, joka oli matkalla mainio esimerkki nuoremmilleen.

Tino paransi C-poikien kerroksilla omaa ennätystään monella kymmenellä pisteellä sijoittuen 8:nneksi parin pisteen päähän Saksan huippupojista Moritz Wesemannista ja Alex Bilkestä. Tinon tyyli huomattiin tuomaristossa, ja pakollisten hyppyjen pisteet nousivat moneen kertaan 7½-8:aan. Tino paransi ennätystään reilusti myös kolmella metrillä. Edelleen Ruska hyppäsi molemmilla C-tyttöjen laudoilla omat ennätyksensä, ja Tiirojen kuopukset Pinja, Tea ja Sofia ylsivät monessa D-ikäisten lajissa sijoille 9-10 heti Kiinan, Venäjän ja Saksan perään.

Uusilla kokemuksilla käynnistyy siis viikko, pienemmillä hyppääjillä jälleen perusharjoittelun ja isommilla leireilyn merkeissä. Matka vie tällä kertaa Saksaan Dresdeniin, johon Saija ja Salla suuntaavat huomenna muun porukan perään.