VUODEN VIIMEISESSÄ FC-OSAKILPAILUSSA YLI SATA OSALLISTUJAA

13.12.2015

Vilma Huhtala ja Anna Svedov ottivat pronssia tason 1 parihyppykilpailussa.
Vilma Huhtala ja Anna Svedov ottivat pronssia tason 1 parihyppykilpailussa.

40 tiiralaista maajoukkueurheilijoista harrastusryhmäläisiin osallistui Mäkelänrinteessä järjestettyyn Finn Cup -osakilpailuun lauantaina 12.12.2015. Kilpailun kokonaisosallistujamäärä nousi huimaksi.

Syyskausi lähenee jo loppuaan, mutta kilpailuintoa on vielä jäljellä. FC 5-6 -osakilpailussa nähtiin yli sata uimahyppääjää, joka määrä lienee kansallinen ennätys kautta aikojen. Suurin syy osallistujamäärien nousuun on valmennuksen ammattimaistuminen ja sitä kautta seurojen kasvu. Uimahypyt on viime vuosina nostanut suosiotaan, kun nuorten tasolla on tullut menestystä kansainvälisillä kilpakentillä. Tietoisuus lajista leviää, ja tulijoita riittää jonksi asti.

Tiirojen hyppääjät ansaitsivat tällä kertaa yhteensä 18 mitalia: seitsemän kultaa, kahdeksan hopeaa ja kolme pronssia. Kotikisoissa oli mukana monta ensikertalaista esikilpa- ja kehitysryhmäläistä, sekä lisäksi kokeneempia kilpa- ja harrastelijahyppääjiä. Mainitsemisen arvoisia suorituksia ja hyvää tekniikkaa nähtiin erityisesti alle 9-vuotiaiden tasolla 1, jossa Tiirat ottivat neloisvoiton kolmella metrillä järjestyksessä Altti Timonen, Eerika Repo, Reeti Lehtonen ja Cecilia Borg.

Vuoden viimeisen FC:n erikoisuus ovat parihypyt, joita hypätään kolmalla eri tasolla ja joissa poikkeuksellisesti myös sekaparit ovat sallittuja. Tasolla 1 voittajiksi hyppäsivät Tiirojen Helmi Mälkiä ja Amanda Oinonen, jotka olivat molemmat mukana Finn Cupeissa ensimmäistä kertaa. Helmi ponnisti hopealle myös henkilökohtaisessa kilpailussaan, alle 11-vuotiaiden tasolla 1. Lajin voitti Tiirojen Ilona Askolin, joka nappasi elämänsä ensimmäisen FC-kullan.