ILOISIA UUTISIA SAKSASTA

21.1.2016

Saksan avoimet mestaruuskilpailut Berliinissä alkoivat suomalaisittain upeasti. Ensimmäisenä kilpailupäivänä suomalaiset saavuttivat yhteensä kolme finaalipaikkaa.

 

Naisissa Iira Laatunen ponnisti metrin ponnahduslaudan finaalissa itsensä neljänneksi mainiolla pistetuloksella 245,15. Pronssimitali jäi harmittavasti vain kolmen pisteen päähän. Myös Taina Karvonen selvitti tiensä finaaliin sijoittuen kuudenneksi hienolla tuloksella 232,65. Roosa Kanerva sijoittui alkukilpailussa sijalle 14. pistein 200,25.

 

Laatunen ja Karvonen ylittivät molemmat EM-kisojen A-valintarajan kahdesti päivän aikana.

 

Myös 17-vuotias Juho Junttila oli liekeissä miesten 1m laudalla. Junttila paranteli huimasti omia ennätyksiään päivän aikana ja hyppäsi kahdesti EM-kisojen B-valintarajan. Semifinaalin pistetulos 332,60 jäi A-valintarajasta vain harmittavat 1,4 pistettä. 21 kilpailijan joukosta Juho sijoittui lopulta finaalissa upeasti neljänneksi. Kilpailun voitti Saksan Oliver Homuth huippupistein 376,70.

 

Kilpailut jatkuvat Berliinissä sunnuntaihin asti. Osallistujia Saksan avoimissa mestaruuskilpailuissa on tänä vuonna Saksan ja Suomen lisäksi myös Sveitsistä, Puolasta ja Australiasta.