PALOHEIMO JA HALLASELKÄ JATKAVAT HUIPPUSUORITUKSIA KIOVASSA

24.7.2018

Tiirojen Anni Paloheimo ja Lauren Hallaselkä eivät kumarrelleet kanssakilpailijoilleen Kiovassa, jossa hypätään tällä viikolla 14-18 -vuotiaiden uimahyppääjien maailmanmestaruuskilpailut. Tytöt starttasivat B-tyttöjen metrin ponnahduslaudan finaaliin sijoilta 4. ja 10., ja Paloheimo voitti alkukilpailussa jopa toisen kiinalaisedustajan.

Paloheimo osoitti finaalissa kylmäpäistä keskittymistä, ja paransi alkukilpailun tulostaan lähes 15 pisteellä. Lopullinen sijoitus oli 7., joka on paras suomalaisen naisuimahyppääjän tekemä tulos MM-tasolla. Hallaselän pakka ei pysynyt kasassa loppukilpailussa, ja hän sijoittui lopulta 12:nneksi alkukilpailua heikommalla tuloksella. Hallaselkä ja Paloheimo ovat kesäkuisten nuorten EM-kilpailujen mitalisteja.

Kolmas MM-debytantti B-tytöissä oli Tiirojen Sofia Slöör, joka sijoittui kerroksilla 17:nneksi. Sarjassa nähtiin paremmin ja huonommin onnistuneita hyppyjä, mutta ei tällä kertaa samanlaista huippusuoritusta kuin Kiovassa viime kerralla. Tiirojen Saija Paavolan 19. tila oli paras suomalaissijoitus A-tyttöjen metrillä, jossa kokonaiset 35 hyppääjää kamppaili loppukilpailupaikoista. Paavola ponnisti kyseisellä telineellä nuorten EM-finaaliin tänä kesänä.

Loppuviikosta radalle pääsee vielä Tino Tapio A-poikien metrillä sekä Paloheimo ja Hallaselkä B-tyttöjen kolmella metrillä. Viiden tiiralaisen lisäksi nuorten MM-laudoilla edustaa kaksi vantaalaista tyttöä.