UUSIA TIIRALAISIA TALENT-LEIRILLÄ

7.1.2019

Uimaliiton uimahyppyjen Talent-ryhmä avasi kevätkauden reippaalla kolmipäiväisellä treenileirillä Mäkelänrinteessä. 2019-2020 ryhmä kokoontui nyt ensi kertaa, ja mukana oli yhteensä 13 urheilijaa. Uimahyppyjen lisäksi leirin ohjelmaan kuului keskittymisharjoituksia ja voimistelua. Fyysisen harjoittelun lomassa pohdittiin, millaista työkalupakkia uimahyppääjä tarvitsee psyykkisellä puolella, sekä miten omaa työkalupakkia voi opetella käyttämään.

 

Leirillä valmistauduttiin tammikuun lopulla koittavaan Madridin kansainväliseen uimahyppykilpailuun sekä opittiin uusia hyppyjä. Joskin termi "oppiminen" on hieman harhaanjohtava siinä mielessä, että etenkin vaativampien hyppyjen valmistelu on aina useampien kuukausien tai jopa vuosien prosessi. Sitä hienompaa on saada uusi hyppy onnistuneesti alas, ja taas tietää päässeensä vaativassa lajissamme yhden harppauksen eteenpäin.

 

Haastavimman uuden hypyn oppi tällä kertaa 11-vuotias Ella Huuhtanen, joka oppi kolmesta metristä uuden kierremallin. "Härveli" eli eteenpäin puolitoista volttia kokokierteellä on hyppy, jonka taitaa Talent-ryhmän 15 hyppääjästä vasta kolme. Ellan lisäksi hyppyä on jo hyvän aikaa harjoitellut VanDin Greta Avonius, joka on ollut Talent-toiminnassa mukana jo useamman vuoden. Myös Tiirojen ensimmäisen vuoden B-poika Lukas Lundmark pystyy kyseiseen suoritukseen.

 

Hyppääjien mielestä leirillä kivointa olivat kaverit, pienet harjoitteluryhmät ja vaihtelu arkiharjoitteluun verrattuna. Uudelta valmentajalta saattoi saada uutta näkökulmaa hyppyihin, jolloin korjausten toteuttaminen on mielekästä. Osa toivoi seuraavalle leirille enemmän allasharjoittelutunteja sekä akrobatiaa.

 

Myös valmentajat olivat leiriin ja harjoitteluun tyytyväisiä. Uusi ryhmä on tasokas, ja hyppääjiltä löytyy sekä edellytyksiä että omaa halua päästä lajissa eteenpäin. Nyt vaan kasaamaan omaa työkalupakkia ja harjoittelemaan erilaisten työkalujen käyttöä.

 

2019-2020 Talent-ryhmään kuuluu kymmenen Tiirojen hyppääjää. Tämä lisäksi varasijalla on yksi urheilija.