BRITTIEN ELIITTIKISASSA SUOMALAISMITALISTEJA

17.4.2019


Sheffieldin huhtikuussa käytävä British Junior Elite Diving Championships on yksi Euroopan kovatasoisempia juniorikilpailuja. Nimensä mukaisesti kilpailuun osallistuu brittien parhaimmisto, ja lisäksi se on avoin ulkomaisille seuroille. Tänä vuonna tunnelmaa kävi aistimassa neljä Tiirojen hyppääjää, jotka valmistautuvat tulevan kesän arvokilpailuihin.

Muutamassa lajissa taso hipoi jopa maailman kärkeä. "Britanniassa on 13 hyppyseuraa, joissa valmennetaan kansainvälisen tason urheilijoita. Tasokasta toimintaa löytyy kymmenistä seuroista", toteaa nuorten olympiavalmentaja Satu Uusitalo. "Osallistujia on paljon, ja kilpailu on järjestetty todella ammattimaisesti. Tämä oli loistavaa harjoittelua ensi kesän nuorten EM-kisoja varten”, Uusitalo jatkaa.

Suomalaisten kisasuoritukset olivat vaihtelevia. Lauren Hallaselkä pystyi kovassa paikassa huippusuoritukseen A-tyttöjen metrillä, jonka kilpailun hän lopulta voitti pienellä erolla Britannian Emily Bearparkiin. Tasokkaassa ja tasaisessa kilpailussa Lauren oli ainoa hyppääjä, jonka suoritukset arvioitiin jopa 8 pisteeseen. ”Sisäänpäin puolitoista volttia onnistui tänään parhaiten. Myös 105b sai kehuja brittivalmentajilta”, Laurenin valmentaja Satu Uusitalo kertoo Sheffieldistä.

Lauren ja parihyppyparinsa Anni Paloheimo osoittivat tyttöjen parihypyissä kuuluvansa edelleen eurooppalaiseen eliittiin. Viime kesän nuorten EM-mitalistit ponnistivat varmoin ottein kolmosen syncrossa voittoon NEM A-rajan tuloksella. Britit ja USAn pari eivät mahtaneet mitään, vaikka Suomen tytöille jäi pientä parannettavaa yksilösuorituksiin.

A-tyttöjen kerroksilla Ruska Lehtonen ponnisti finaaliin, ja Pinja Pylkäksen paras sijoitus B-tytöissä oli 9. sija metrillä. Tyttöjen kisakiertue jatkuu ensi viikolla Saksan Dresdeniin, ja sieltä edelleen kohti Norjaa. Tämän jälkeen tehdään kesän arvokilpailujen hyppääjävalinnat.