HALLASELKÄ JA PALOHEIMO LAUTAFINAALEIHIN NUORTEN EM-TAISTOSSA

29.7.2019

Lauren Hallaselkä
Lauren Hallaselkä
Anni Paloheimo
Anni Paloheimo
Saija Paavola
Saija Paavola

Anni Paloheimo (2003) ja Lauren Hallaselkä (2003) ponnistivat odotetusti ponnahduslautojen finaaleihin nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa Kazanissa kesäkuun lopussa.

Tytöt aloittivat urakkansa sijoittumalla kolmen metrin parihypyissä viidensiksi. Hypyt sujuivat omalla tasolla, mutta kymmenestä osallistujaparista seitsemällä oli Suomen tyttöjä vaikeampi sarja. Voittajakolmikko Venäjä, Iso-Britannia ja Ruotsi tekivät helpoimmillaan 3,0 vaikeita vapaavalintaisia, kun Annilla ja Laurenilla vaikeimman vapaavalintaisen hypyn kerroin oli 2,8. Kilpailun jälkeen tytöt ilmoittivat olevansa halukkaita vaikeuttamaan sarjaansa, mutta nähtäväksi jää, milloin ja millaiset hypyt saadaan kokoon.

Yksilökilpailuissa Anni edusti metrin ja Lauren kolmen metrin ponnahduslaudalla. Molempien tyttöjen sijoitus finaalissa oli 8/12. Venäjän Vitaliia Koroleva ja Elizaveta Kuzina veivät kaksoisvoiton molemmilla laudoilla.

Saija Paavola (2001) sijoittui A-tyttöjen kerrosten alkukilpailussa 17:nneksi. Vuotta ovat varjostaneet loukkaantumiset, joiden vuoksi vapaavalintaisilla hypyillä oli alla todella pieni määrä toistoja. Saijan hyppyvuoden nuorten sarjoissa päättyivät tähän, ja ensi vuodessa alkaen edessä ovat uudet haasteet aikuisten tasolla.