KUULUMISIA PM-ALTAALTA

12.12.2019

Hannah Puranen ja Eerika Repo tekivät ennätyksensä tyttöjen kolmen metrin parihypyissä. Ruotsalaiset veivät voiton muutaman pisteen turvin.
Hannah Puranen ja Eerika Repo tekivät ennätyksensä tyttöjen kolmen metrin parihypyissä. Ruotsalaiset veivät voiton muutaman pisteen turvin.
Team-kilpailun palkintojenjaossa Tiirojen Juho Junttila ja VanDin Ronja Rundgren.
Team-kilpailun palkintojenjaossa Tiirojen Juho Junttila ja VanDin Ronja Rundgren.
Viimeisen kisapäivän liikkuvuusharjoittelua.
Viimeisen kisapäivän liikkuvuusharjoittelua.
Lukakselle kultaa ja oma ennätys B-poikien kerroksilla.
Lukakselle kultaa ja oma ennätys B-poikien kerroksilla.

Pohjoismaiden mestaruudet ratkottiin itsenäisyyspäiväviikonloppuna Tukholmassa. Ruotsi vei tänä vuonna pisimmän korren, mutta myös kuusi suomalaista ponnisti mestareiksi. Neljä urheilijaa teki SM-luokan tuloksen, ja muutama ennätyskin sai kyytiä.

Isäntämaa Ruotsista oli paikalla kilpailun suurin joukkue. Norjan, Tanskan ja Liettuan joukkueet olivat Ruotsia ja Suomea pienemmät. Ruotsalaishyppääjät edustivat 6-7 eri seuraa, kun Suomessa PM-tasoisia seuroja on tällä hetkellä ainoastaan kaksi.

Tiiralaiset hyppäsivät vaihtelevalla menestyksellä, mutta olivat kilpailun ainoita, jotka pystyivät antamaan Ruotsille varteenotettavan vastuksen. C-sarjoissa Aaron Hoffman, Eerika Repo, Hannah Puranen sekä A-tytöissä Lauren Hallaselkä tekivät suurmestariluokan tulokset. Aaronille eivät ruotsalaiset mahtaneet mitään, eikä C-poikien voittoja jäänyt jaettavaksi muille. Lauren otti hopeaa kolmella metrillä omalla perussuorituksellaan, Eerika oli paras C-tyttö kerroksilla. Hannah ponnisti hopealle C-tyttöjen metrillä, mutta sekä hänellä että Eerikalla suorituksiin jäi parannettavaa. Ruotsin Julia Ragenille Suomen C-tyttöjen kaksikko ei mahtanut mitään.

Ensimmäisen vuoden B-poika Lukas Lundmark kävi kerrosten kärkisijasta tiukkaa vääntöä Ruotsin Axel Waltherin kanssa. Sarjassa oli kaksi uutta pakollista kymmenestä metristä sekä juuri opittu vapaavalintainen hyppy, taaksepäin kaksi ja puoli volttia seitsemästä metristä. Lisäjännitystä toi se, Lukas teki hypyn ensimmäistä kertaa vasta muutamaa viikkoa ennen kilpailua. Se kuitenkin ehti hioutua mukavasti vielä kisaviikonloppuna, ja pää pysyi kylmänä H-hetkellä. Lukas teki oman ennätyksensä ja voitti kilpailun pienellä erolla ruotsalaiseen.

Pohjoismaiden mestareiksi hyppäsivät Aaronin ja Eerikan lisäksi Ruska Lehtonen ja Sofia Slöör tyttöjen kerrosten parihypyissä. Hypyt olivat tässä vaiheessa kautta pitkälti helppoja lähtöhyppyjä matalilta telineiltä, mutta pisteet riittivät Ruotsin kukistamiseen. Juho Junttila ponnisti VanDin Ronja Rundgrenin kanssa joukkuekilpailun ykköspariksi.

Eemeli Koutajoki ponnisti C-poikien kerroksilla hopealle omalla perussuosituksellaan, ja kisojen ensikertalainen Kerttu Toivonen sijoittui tyttöjen vastaavassa lajissa kolmanneksi. Suorituksiin jäi parannettavaa, ja hyppyjä pitäisi myös saada vaikeutettua. Kokemusta kuitenkin kertyi, ja Kerttu tavoittelee epäilemättä kerroskisapaikkaa myös ensi vuonna. Saija Paavola hyppäsi erinomaisia kilpailuharjoituksia, mutta vaativat naisten sarjan hypyt eivät vielä osuneet aivan kohdilleen itse kilpailussa. Eteenpäin kolme ja puoli volttia sai harjoituksissa yleisöltä aplodeja samoin kuin taaksepäin kierre.