HALLASELKÄ HUIPPUPISTEISIIN, PURANEN JA JUNTTILA FINAALEIHIN DOHAN KARSINTAKILPAILUISSA

18.12.2023
Lauren Hallaselkä ponnisti koko tähänastisen uimahyppyuransa toiseksi parhaan tuloksen naisten kolmella metrillä British National Cupissa. Pistein 289,75 Hallaselkä oli kilpailun kolmas huiman tuloksen tehneen Grace Reidin ja niin ikään yli 300 pistettä hypänneen Scarlett Mew Jensenin jälkeen. Reid on olympiafinalisti ja moninkertainen arvokilpailumitalisti. Kilpailun taso oli korkea.

"Onnistuin hypyissä omalla tasollani ja olen iloinen, että minulle kokonaisuudessaan hankalampi kausi päättyi tällaiseen onnistumiseen", Hallaselkä kommentoi suoritustaan. Myös metrin laudalta irtosivat MM-kisojen A-rajan ylittävät pisteet.

Samaan aikaan Juho Junttila ja Hannah Puranen kilpailivat Berliinissä Deutsche Mannschaftsmeisterschaft -kilpailussa, joka toimi niin saksalaisille kuin suomalaisillekin Dohan MM-kilpailun näyttökilpailuna. Sekä Junttila että Puranen selvittivät tiensä semifinaalin kautta finaaleihin, mutta tavoiteltu tulos jäi molemmilla hienoisesti uupumaan.

"Kisat olivat haastavat, mutta hyvällä tavalla. Etenkin kolmosella osallistujia oli paljon. Mukana oli myös useampi arvokisamitalisti, mikä auttaa pisteiden suhteuttamisessa.

Kolmosella alkukisan perään hypättiin samantien semifinaali. Yhdessä nämä kestivät yli neljä tuntia. Keskimäärin kierrokset kestivät pidempään kuin kokonainen kisa kotimaassa. Tämä kertoo siitä kuinka a) vaikeaa kv-kisoihin on valmistautua kotona ja b) miksi näihin kisoihin on tärkeää lähteä. Alkukisa ja semit menivät suhteellisen hyvin. Pitkä päivä päättyi kuitenkin pettymykseen illan finaalihyppyjen epäonnistuessa", Junttila analysoi kolmen metrin hyppyjään.

Vielä A-ikäinen Puranen puolestaan kisasi ensimmäista kertaa kilpailussa, jossa hypätään pelkästään aikuisten lajeja. Kympin hyppyjä on harjoiteltu koko syksy.

"Olen ilonen, että pystyin ylipäänsä kilpailemaan, koska sairastumisen vuoksi tämä ei ollut mitenkään varmaa vielä kilpailua edeltävänä päivänä. Alkukisa oli tosi tasainen hyppyjen suhteen. Ei tullut suurempia mokia, mutta ei myöskään erityisiä onnistumisia. Semifinaali oli vaihtelevampi. Tein erinomaisen 624b ja paremman 107c kuin alkukisassa, mutta virheitä tuli muissa hypyissä. Finaalissa huomasi, että hypätään jo viidettä tuntia altaalla saman päivän aikana, ja tekeminen oli vähän hajanaisempaa ja kisa oli huonoin kolmesta", Puranen kertaa viikonlopun tapahtumia.