Top-ryhmä

Top-ryhmässä tähdätään menestykseen kansainvälisissä arvokilpailuissa. EM- ja MM-kilpailut sekä yliopistojen väliset maailmanlaajuiset Universiadit kuuluvat vuosittain repertuaariin. 

Top-ryhmän hyppääjät harjoittelevat 7-9 kertaa viikossa. Ryhmään kuuluvat Juho Junttila, Saija Paavola, Lauren Hallaselkä, Anni Paloheimo, Ruska Lehtonen ja Sofia Slöör. Junttila, Paavola, Hallaselkä ja Paloheimo ovat moninkertaisia nuorten EM-finalisteja, jonka lisäksi Hallaselkä ja Paloheimo ovat nuorten EM-mitalisteja kesältä 2018.

Hyppääjät kuuluvat Suomessa, Pohjoismaissa ja Euroopansa ikäluokkansa parhaimmistoon. He ovat Mäkelänrinteen urheilulukion kasvatteja. Lisää tietoa Top-ryhmän urheilijoista löydät Hyppääjäprofiilit-osiosta.

Top-ryhmää valmentaa nuorten Olympiavalmentaja Satu Uusitalo.

Juho Junttila kilpailee aikuisten MM- ja EM-tasolla yhden ja kolmen metrin ponnahduslaudoilla.
Ruska Lehtonen hyppää päälajinaan kerroksia. Kesällä 2017 Ruska sijoittui tyttöjen kerrosten EM-parihypyissä viidenneksi parinsa Ronja Rundgrenin kanssa.
Anni Paloheimo on nuorten EM-pronssimitalisti tyttöjen kolmen metrin parihypyissä. Anni hyppää metrin ja kolmen metrin ponnahduslautoja.
Sofia Slöör hyppää päälajinaan kerroksia. Ensimmäisenä arvokilpailuvuotenaan 2018 Sofia rikkoi rajat sekä nuorten EM- että MM-kilpailuihin. EM-kerroksilla sijoitus oli 14.
Lauren Hallaselkä on nuorten EM-finalisti, joka hyppää metrin ja kolmen metrin ponnahduslautoja. Lauren hyppäsi nuorten EM-hopealle B-tyttöjen kolmella metrillä 2018, ja samassa kilpailussa Anni Paloheimon kanssa pronssille tyttöjen kolmen metrin parihypyissä. Lauren edusti 2018 ensimmäistä kertaa myös aikuisten EM-kilpailuissa Glasgowssa, telineenä kolme metriä.
Saija Paavola on yksi Suomen menestyneimpiä nuoria uimahyppääjiä. Hän hyppää päälajinaan kerroksia.
Anni ja Lauren haastattelussa nuorten EM-parihyppyjen pronssimitalin johdosta.