KILPAILUMATKASÄÄNNÖT

Matkustaminen ja liikkuminen

  • Kilpailumatkalle voi matkustaa ainoastaan Tiirojen joukkueen mukana. Näin taataan matkustamisen ja harjoittelun sujuvuus sekä ylläpidetään joukkuehenkeä. Mikäli vanhempia matkustaa kilpailupaikalle itsenäisesti, he eivät ole osa joukkuetta.
  • Matkan kannalta tärkeät tiedot kuten majoituspaikka sekä lähtö- ja tapaamisajat kootaan matkakirjeeseen, joka lähetetään osallistujille ennen lähtöä. Mikäli huoltajilla on matkaan liittyviä kysymyksiä, pyydetään ensisijaisesti tarkistamaan tieto matkakirjeestä. Mikäli asia ei tätä kautta selviä, voi kysymyksen esittää virallisille huoltajille. Yhteystiedot löytyvät matkakirjeestä.
  • Kilpailumatkan sujuvuuden ja turvallisuuden vuoksi matkan aikana liikutaan ainoastaan joukkueena. Tämä koskee sekä hyppääjiä että joukkueen mukana matkustavia huoltajia.
  • Kilpailupaikalla liikutaan seuran vaatteissa. Jokaisella hyppääjällä on päällä ainakin Tiirojen musta t-paita.

 

Huoltajien tehtävät

  • Vastuuvalmentaja valitsee kilpailumatkalle tarpeellisen määrän virallisia huoltajia. Suuntaa antava huollettavien määrä on 10-15 alaikäistä yhtä huoltajaa kohden. Tarpeellinen määrä riippuu hyppääjien iästä, kokemuksesta ja mukaan lähtevien valmentajien määrästä. Puolet virallisen huoltajan kuluista jaetaan kilpaileville hyppääjille.
  • Virallisilla huoltajilla on vastuu hyppääjistä matkan aikana. Muut joukkueen mukana matkustavat huoltajat auttavat pyydettäessä yleisten asioiden hoitamisessa.  Virallinen huoltaja saa ohjeet valmentajilta, ja tiedottaa joukkueen muille huoltajille matkan kulusta, aikatauluista ja muista tärkeistä asioista.
  • Mikäli ulkomaan kilpailumatkalla on mukana niin vähän hyppääjiä, ettei virallista huoltajaa tarvita, ovat kaikki joukkueen mukana matkustavat huoltajat yhteisvastuussa joukkueen alaikäisistä hyppääjistä.
  • Virallinen huoltaja ottaa matkalle mukaan Tiirojen lääkelaukun uimahallin ruskeasta kaapista sekä tulostaa kilpailun kutsun ja aikataulun. Valmentajat toimittavat viralliselle huoltajalle hyppääjien nimilistan.  

 

Ruokailut

  • Kilpailumatkalle pakataan mukaan terveellistä evästä kuten voileipää, hedelmiä, pähkinöitä, jogurtteja ym. Paluumatkalle valmentaja voi antaa luvan ostaa pienen määrän karkkia tai muuta herkkua, mutta kilpailu- ja harjoittelupäivien ruokavalioon ne eivät kuulu.
  • Samaa urheilijan ruokavaliota noudatetaan myös aamiaisella, lounaalla ja päivällisellä. Lautaselle kootaan riittävästi hiilihydraatin ja proteiinin lähteitä sekä salaattia ja vihanneksia, mutta ei aamiaisbuffetista keksejä ja kakkuja.